logo

Новини и събития

КРИСТИНА КАЛЯКА ПОЛУЧИ НАГРАДАТА „ВИКТОРИЯ“ НА СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ ЗА 2018 ГОДИНА

Кристина Монтехано Каляка от XII клас е носител на училищната награда „Виктория“ на СУ „Вела Благоева“ във В. Търново. Десетото отличие й бе връчено с решение на Педагогическия съвет на училището за постигнатия отличен успех от матурата по руски език и много добър общ успех. Гости на тържеството бяха директорът на териториалната дирекция на Националната агенция по приходите във Велико Търново Ивайло Здравков и директорката на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ на Община Велико Търново Пенка Игнатова.


Кристина получи фотообектив и грамота, а дипломата й връчи директорът на приходната агенция. През април той гостува на гимназистите от търновското училище, за да сподели пред бъдещите предприемачи своя професионален път. Тогава сподели, че до пети клас е учил само на руски език, което му е полезно до днес. Ето защо песента „Маленькая девочка“, изпълнена от вокална група „Ритмика“ бе специален поздрав за Кристина Каляка, Ивайло Здравков и всички ученици и учители.


Дипломи връчи и госпожа Пенка Игнатова, която определи СУ „Вела Благоева“ като едно от най-модерните училища в областта. Тя бе поздравена с песента „Децата на Търново“, подарък за младите болярчета от Община Велико Търново през 2017 г.


„Бъдете винаги изправени“, пожела на учениците класната им старши учител Пенка Ангелова, която изпрати своя последен випуск.

dnesbg.com

 

СЕДМОКЛАСНИЦИ ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ ПОЛУЧИХА СВИДЕТЕЛСТВАТА СИ ЗА ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ

Свидетелства за основно образование бяха връчени на 57 седмокласниците от СУ „Вела Благоева“ от директора на училището. Първа получи удостоверение за завършен клас и сувенирна писалка Симеона Гавазова, която вече е записана в осми клас с профил "Предприемачески" на гимназията в квартал „Бузлуджа“. 

Бъдещата класна ръководителка на паралелката с интензивно изучаване на испански език Анелия Костадинова връчи награди на седмокласниците за отличното им представяне на националното външно оценяване по български език и литература. Тениска с логото на училището получиха учениците по решение на Педагогическия съвет. Готвени от старши учител Каролина Микинска, седмокласниците са трети в областта - резултат, който училището постига за пръв път.

Шестима са пълните отличници на випуска, като между тях с най-високи резултати на националното външно оценяване е Пламен Миланов. Другите първенци са Димана Георгиева, Виктория Даалиева, Дария Коларска, Валентина Савова и Драгомира Драганова.

Тържеството за връчването на свидетелствата за основно образование бе подготвено и осъществено от Зорница Вичева, ръководител на училищната вокална група „Ритмика“.

regnews.net

ОТБОРЪТ НА СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” MYLD Е КЛАСИРАН С ВТОРИ РЕЗУЛТАТ ЗА ФИНАЛА НА МЕЖДУНАРОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ "СОЦИАЛНИ ИНОВАЦИИ"

Отборът на СУ „Вела Благоева”  MYLD (Лъчезар Лазаровот XIклас, Даниела Борисова, Мирослав Димов и Янислав Георгиев от IX клас) е класиран с втори резултат за участие в националния онлайн финал на Международното състезание "Социални иновации" със идея за социален бизнес - Junior Information TV Channel.

Състезанието  ежегодно се организира от Джуниър Ачийвмънт България в партньорство с NN България. През последния месец общо 17 ученически екипа заедно със своите преподаватели имаха възможност да работят с ментори от NN България. Чрез провеждане на онлайн срещи, менторите насочваха и подпомагаха работата на отборите по развиване и детайлизиране на техните социални идеи до превъщането им в работещи концепции за създаване на социален бизнес. Независимо жури от NN имаше сложната задача да оцени вдъхновяващите социални разработки на отбoрите съобразно шест критерия.

Екипите, които са постигнали най-висок резултат и ще участват в националния онлайн финал на 28 май 2017 година са: STRIKE, MYLD, Creafuture, Theteam, MMTN, 3xA, Beecosmart, Reuser, AntiSM, YourFuture.

 

За пръв път СУ „Вела Благоева“ мина по стъпките на Ботевата чета

По стъпките на Ботевата чета минаха момчета и момичета от СУ „Вела Благоева“ във Велико Търново. 12 ученици, водени от учителите Незабравка Вачкова и Данаил Христов, станаха част от националния поход от брега на Козлодуй до връх Околчица. Така децата, които са на възраст от III до XI клас, записаха нова страница в историята на училището. Досега представители на СУ „Вела Благоева“ са били на Околчица в дните около 2 юни, но за пръв път участват в самия поход. 

Групата успешно извървя 120-те километра, като така отдаде почит към живота и делото на Христо Ботев и всички загинали за свободата на България. Знаменосец и талисман на СУ „Вела Благоева“ в похода бе третокласникът Ивайло Маринов.

 

RegNews.net

 

ПЪРВОКЛАСНИЦИ OT СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” ЧЕТОХА ПРИКАЗКИ НА НОВИТЕ СИ ЧЕТИРИНОГИ ПРИЯТЕЛИ OT ПРИЮТА ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНИ КУЧЕТА

След гимназистите от СУ "Вела Благоева", които през декември 2017 г. създадоха  филма „Последните джедайки“, представящ живота в приюта за безстопанствени кучета, разпространиха коледни картички с цел осигуряването на средства за поставяне на пътни указателни табели до там, поставиха табелките в началото на месец май 2018 г, ПЪРВОКЛАСНИЦИ ЧЕТОХА ПРИКАЗКИ НА НОВИТЕ СИ ЧЕТИРИНОГИ ПРИЯТЕЛИ.

Група ученици от I Б клас, с класен ръководител Силвия Дачева, посетиха на 12.05.2018 г. Общинския приют за безстопанствени кучета. Децата, заедно със своите родители, класната ръководителка и училищният психолог Лилия Цанкова, четоха любими детски приказки пред новите си четириноги приятели. Учениците с гордост показаха на Хана, Дядото и малките бебета, че вече могат да четат.

Приютът, в който гимназистите помагат като доброволци почти година, се намира в гориста местност в района между село Шемшево и Буковец и самите те в началото трудно го намерили. Идеята им била информацията за това място да достигне до повече хора и шансовете на кучетата да намерят нови стопани да се увеличат. За осъществяването на идеята им помогна училището с отпечатването на картичките и с възможността да ги продават. Шест от седемте табели вече помагат на търсещите приюта да се ориентират по-бързо и лесно. Предстои поставянето и на седмата, когато пътят, на който ще указва посока бъде отворен.

 

 

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
257
494
9300

Вашето IP: 54.156.39.245

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.