logo

Филтър
 • Новини от проекта "Европейските деца на една сцена"

  Как премина работната среща в Полша и как се представиха художниците от пети и шести клас вижте в секция ПРОЕКТИ

 • В СОУ "Вела Благоева" се проведе състезанието Spelling Bee по инициатива на Корпуса на мира на САЩ

  За първи път в СОУ "Вела Благоева" се проведе състезанието Spelling Bee по инициатива на Корпуса на мира на САЩ. В училищния кръг взеха участие ученици от най-малката възрастова група - III и IV клас. Тримата най-добри малчугани ще представят училището на 16 април в регионалната надпревара.

  Състезанието организираха и проведоха Ашли Лейнг, доброволец от Корпуса на мира в нашето училище, г-жа Галя Димитрова и г-жа Десислава Дянкова - начални учители и преподаватели по английски език.

 • Елица Варина и Христо Илиев от IX клас бяха мениджъри за един ден

  Христо и Елица от IX клас работиха в отдел местни данъци и такси на 29 март в Община Велико Търново. На този ден 11 ученици от три Великотърновски училища участваха в инициативата на Джуниър ачийвмънт „Мениджър за един ден", чийто домакин бе Oбщината. Учениците от Старопрестолната гимназия по икономика, СОУ „Вела Благоева" и Професионална гимназия по туризъм се запознаха с работата на отделните дирекции в Общината.

  „Съставиха екипи, които трябваше да вземат решения и да изпълнят някои административни задачи", обясни Розалия Стефанова - директор на Дирекция „Административно-правно и информационно обслужване".

  Учениците получиха сертификати за участие в инициативата, подписани от кмета на Общината. Идеята за "Мениджър за един ден" се реализира от Джуниър ачийвмънт - България за десета поредна година. По света тя се организира в над 100 държави по света.

  Елица и Христо се обучават по профил "Предприемачество и бизнес".

  DarikNews.bg

 • Конкурс за апликация по любима детска книжка

  Мили деца от СОУ „Вела Благоева”

  Книгите заемат особено място в живота на всеки човек. Във вашия – също.
  Вие четете литературни творби постоянно – четете в училище, четете вкъщи, четат ви на вас или вие четете на по-малките от вас. С една дума - това е едно Малко Голямо Четене.
  Докосвайки се до книгите, вие попадате и заживявате в един приказен свят. Пресътворете света от любимата си детска книжка, приказка или роман в апликация или друг вид техника на приложното изкуство. Ако имате въобръжение и идея, но не можете да се справите сами, помолете учител или родител да ви помогне. Със сигурност на големите ще им бъде много приятно да се потопят отново в света на приказките, на любимите гeрои от своето детство. 
  Светът на детската книга носи топлина за цял живот!

  Не забравяйте да напишете:
  името на художественото произведение,
  името на автора,
  кратък откъс, който отразява вашата творба.

  Малки творци, предавайте своите работи на класните си ръководители. С тях в нашето училище ще подредим изложба, която ще посветим на:

  Деня на детската книга – 2 април;

  Световния ден на книгата – 23 април;

  Празника на училището ни – 29 април.

  Очакваме приказните ви творения!

  От Библиотеката на СОУ „Вела Благоева”

 • СПОРТ

  На 10 март учениците от VII клас проведоха отново училищен турнир по волейбол и баскетбол. На 11 март сили премериха и по-малките учениците от V клас. А как се справят училищните отбори на общинските, регионални и национални състезания вижте в секция СПОРТ.

 • МАЛКОТО ГОЛЯМО ЧЕТЕНЕ В СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

  И тази седмица продължава Малкото голямо четене в СОУ "Вела Благоева". Малки и големи ученици носят любимите си книги и четат заедно. Инициативата е подета от библиотекаря А. Георгиева, класните ръководители на трети и първи клас, както и учителите по литература на по-големите ученици.

  През изминалата седмица на гости на първолаците бяха петокласници - бивши възпитаници на класните на първи клас. Те четоха от любимата си книга на малчуганите, а първолаците също показаха колко добре умеят вече да четат.

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
314
494
9357

Вашето IP: 54.156.39.245

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.