logo

Филтър
 • ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ IV И V КЛАС НА ОБЛАСТНИЯ ПРЕГЛЕД НА ДЕТСКИТЕ И ЮНОШЕСКИТЕ ТЕАТРИ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

  На 22.02.2012 г. се проведе Областен преглед на Английския театър, организиран от  г-жа Милка Михайлова, старши експерт от РИО В. Търново. В оспорвана надпревара участваха около 400 ученици в три възрастови групи от цялата област, които се въплътиха в роли от любимите си приказни герои, а шестчленно жури оценяваше талантите.


  Малчуганите от СОУ „Вела Благоева” показаха своите невероятни артистични умения. Възпитаниците на г-жа Дянкова от IVВ клас драматизираха приказката „Щурец и мравка”, а учениците от IV Б клас с учител г-жа Костова се представиха с приказка „Белоснежка и Червенорозка”. Учениците от пети клас плениха публиката с чудесните си танци. Журито връчи специална грамота на учениците от СОУ „Вела Благоева” за отличното представяне, както и подаръци от Оксфорд Център.

  „Очакваме вашите следващи изяви и успехи в предстоящите състезания на английски език!” – бяха думите на двете учителки след прегледа към щастливите участници в прегледа.

 • УЧЕНИЦИ ОТ СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” СЕ ПОКЛОНИХА ПРЕД АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА

  Десетки великотърновци сведоха глава в знак на почит пред паметника на Васил Левски в центъра на града, където днес бе отбелязана 139-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата. Представителна група от ученици на VIA и VIБ клас от СОУ "Вела Благоева", заедно с класните си ръководителки участваха в поклонението.

  За четвърта поредна година старата столица организира общоградко поклонение в памет на Левски на 18 февруари, а не както се отбелязваше преди това - на 19-ти.

  Преподавателят по "Нова българска история" във ВТУ доц. Петко Петков е инициатор на идеята да се почита паметта на Левски на 18-ти, а не на 19 февруари. Историкът обяснява, че през 1916 г., когато България преминава от Юлианския към Грегорианския календар или от стар към нов стил, се приема поправка от 13 дни. За събитията, случили се преди 1 март 1900 г. обаче необходимата поправка е от 12 дни. Това се отнася и за датата на смъртта на Дякона, която по стар стил е 6 февруари 1873 г., но като се прибавят 12 дни - по нов стил става 18 февруари.

  Велико Търново почете Апостола с военен ритуал и заупокойна молитва пред неговия паметник, където въпреки студеното време се събраха не само официални лица, но и много ученици и граждани.

  На поклонението присъстваха народните представители Евгени Стоев и Христо Христов, областният управител Пенчо Пенчев, кметът Даниел Панов, председателят на Общинския съвет Николай Ашиков, начаникът на Националния военен университет бриг. ген. Цветан Харизанов, зам.-ректорът на ВТУ доц. Петко Петков, общински съветници, ръководители на институции.

  Ние българите сме благословени да имаме в историята си личност като Васил Левски, каза в словото си кметът Даниел Панов. Целият си съзнателен живот Левски отдаде на каузата българският народ да си възвърне свободата и независимостта. Неговият живот, модел на поведение и отдаденост на кузата България са основание да се наричаме гордо и достойно българи, подчерта градоначалникът.

  Дарик нюз, В. Търново

 • ОТ 13.02.2012 Г. (ПОНЕДЕЛНИК) УЧЕБНИТЕ ЗАНЯТИЯ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ

  От понеделник, 13.02.2012 г., учебните занятия се възстановяват. Учебните часове ще започнат от 08:00 часа по утвърдения дневен режим:

  – 35 минути за учениците от I и II клас;

  – 40 минути за учениците от III и IV клас;

  – 45 минути за учениците от V до XI клас.

 • ОЛИМПИАДАТА ПО ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПО ГРАФИК

  Олимпиадата по география и икономика ще се проведе по график на 11 февруари 2012 г. (събота) от 9:00 часа. Учениците, които са заявили участие в нея да бъдат в сградата училището не по-късно от 8:45 часа.

 • НЕУЧЕБНИ ДНИ ЗА ВРЕМЕТО ОТ 08.02.2012 Г. ДО 10.02.2012 Г., ЗА ВСИЧКИ УЧИЛИЩА В БЪЛГАРИЯ НАРЕДИ МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО МЛАДЕЖТА И НАУКАТА

  Министърът на образованието младежта и науката нареди неучебни дни за училищата в България за времето от 08.02.2012 г. до 10.02.2012 г. Учебните занятия са отменени заради тежката зимна обстановка.
  За допълнителна информация следете сайта на училището и местните медии.

 • УЧИТЕЛИ ОТ СОУ “В. БЛАГОЕВА” ПРЕДСТАВИХА В ЛОВЕЧ СВОЯ ОПИТ В РАБОТАТА С РОДИТЕЛИ

  Учители от СОУ “Вела Благоева” във Велико Търново представиха своя успешен опит в работата си с родителите пред специалисти и педагози от цялата страна. Преподавателките по биология и химия Розалия Димкова и Кристина Ганева участваха в конференция по отговорно родителство, организирана” от сдружение “Екомисия 21 век”. Форумът е завършващ етап от проект “Електронно училище за родители”, финансиран от Европейския социален фонд и ОП “Развитие на човешките ресурси” 2007-2013. Инициативата е част от плана на социалните услуги за Ловеч.
  Търновските учители споделиха със своите колеги как са успели да включат родителите в училищния проект. Те представиха политиката на “Вела Благоева” в областта на партнирането с родителите, като успешен модел в проектно базирано обучение. Майките и татковците са участвали активно в обучителни сесии, на които са дискутирали типовете родителско поведение, тактики за справяне с проблемни ситуации, очаквания на родителите и децата. Не са пропуснати темите за идеалния родител и идеалното дете, ролята на семействата, предизвикателствата и причините за конфликти. Това става в рамките на проектите “Моят свят”, “Заедно във възрастта на любовта”, реализирани по програмата “Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” със средства от Фонда за население на ООН и “Угаси цигарата” на здравното министерство. Това включване на родителите беше една от причините и трите проекта да получат национална награда за най-високо качество.
  “Партньоството между родители, учители и ученици е най-прекият път към постигане на желания резултат, а включването на родителите е един от индикаторите за качество на образованието”, сподели Розалия Димкова.
  Презентацията предизвика интересът на всички присъстващи, сред които сдружения, читалища, фондции, Асоциация родители, УНИЦЕФ.
  Кристина Ганева и Розалия Димкова имат намерение да представят резултатите от участието си в конференцията на следващата среща в клуб „Активно учителство”, който функционира в училището и е създаден с експертната и финансова помощ на Фонадация Институт Отворено общество. Те ще споделят добрият опит на едно софийско училище и неговият педагогически съветник в работата с родителите. 
  Златина ДИМИТРОВА, в. Янтра днес

 • ПРОМЯНА НА РАЗПИСАНИЕТО НА ЧАСОВЕТЕ ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06.02.2012 г. ДО 10.02.2012 г.

  1. Учебните часове от 06.02.2012 г. (понеделник) до 10.02.2012 г. (петък) ще се проведат при следното разписание за учениците от І до ХІ клас:

  1. час -   9:00 – 9:30 ч.;

  2. час -   9:40 – 10:10 ч.;

  3. час - 10:20 – 10:50 ч.;

  4. час - 11:00 – 11:30 ч.;

  5. час - 11:40 – 12:10 ч.;

  6. час - 12:20 – 12:50 ч.;

  7. час - 13:00 – 13:30 ч.

   

  2. Образователно-възпитателните дейности в полуинтернатните групи (занимални) от 06.02.2012 г. (понеделник) до 10.02.2012 г. (петък) ще се проведат при следното разписание:

  12:10 – 16:30 ч.

  3. Сутрешното хранене за учениците от I до IV клас и децата от подготвителната група ще се осъществи във времето между 8:30 ч. до 09:40 ч.


  4. Дежурни начални учители ще бъдат в училището от 8:00 часа, а възпитателите от 11:30 часа.


  5. "Пешеходният автобус" ще потегли от първата си спирка в квартал "Зона В" в 8:10 часа със старши учители Теодора Тодорова и Галя Димитрова.

 • СЕДМИЧНА ПРОГРАМА ЗА II УЧЕБЕН СРОК

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
283
494
9326

Вашето IP: 54.156.39.245

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.